Бившият капитан на националния отбор на Англия и "Челси" Джон Тери ще продължи кариерата си в "Астън вила". 36-годишният защитник подписа договор за една година с тима от Чемпиъншип.

Според британските медии централният бранител ще получава 60 000 паунда седмична заплата. "Скай спортс" твърди, че ако успее да помогне на отбора да се завърне във Висшата лига, той ще получи бонус от 4 милиона паунда.

"Това е клуб, на който се възхищавам от много години. Имат прекрасна база на "Бодимор хийт", "Вила парк" е един от най-добрите стадиони в страната, а отборът разполага с чудесен състав и много опитен и успешен мениджър в лицето на Стив Брус", каза Тери в първото си интервю като играч на "Вила".

Клубът от Бирмингам избра много нетрадиционен и забавен начин да представи новото си звездно попълнение - с фалшив чат в What's Up. В него собственикът Тони Ся съобщава на мениджъра Брус, че Тери вече е част от отбора.

В "разговора" освен самият Тери се включват и играчи от отбора, за да приветстват един от най-добрите защитници в света през последните 15 години.

След края на миналия сезон английският бранител напусна клуба, чиято собственост беше през цялата си професионална кариера. Той постъпва в академията на сините на 14-годишна възраст след четири години в школата на "Уест хем".

Тери прави дебют за първия отбор на "Челси" на 17-годишна възраст през 1998 г. в двубой за Купата на лигата с "Астън вила". След като изкарва кратък период под наем в "Нотингам форест" през 2000 г., бранителят се връща на "Стамфорд бридж" и през сезон 2000/2001 г. се утвърждава като титуляр.

На 5 декември 2001 г. - два дни преди да навърши 21 години, Тери за пръв път носи капитанската лента на "Челси". През 2003 г. централният защитник става първи капитан на тима и до края на престоя си на "Стамфорд бридж" изпълняваше тази роля в отбора.

Тери изигра 717 мача за първия тим и отбеляза впечатляващите за поста си 67 гола. С "Челси" той спечели 17 трофея, включително пет пъти титлата във Висшата лига, пет пъти Купата на Англия, Шампионската лига и Лига Европа.

Dnevnik.bg