Бившият капитан на българския национален отбор по волейбол Тодор Алексиев ще продължи кариерата си в гръцкото първенство. 34-годишният посрещач подписа договор за един сезон с най-успешния местен клуб - "Олимпиакос".

Тимът от Пирея, който е носител на рекордните 27 титли и 17 купи на Гърция, ще е дванадесетият клуб в професионалната кариера на Алексиев. За последно той носеше екипа на аржентинския "Персонал Боливар", където изкара мианлия сезон.

Кариерата на дългогодишния национал започна в "Локомотив" (Пловдив) през 2000 г., а след това преминава през "Левски", руските "Урал" (Уфа), "Сургут" и "Локомотив" (Екатерининбург), италианските "Кореляно" и "Монца", турските "Халкбанк" "Бююкшехир" и аржентинския УПСН (Сан Хуан).

Тази година Алексиев остана извън състава на националния отбор за Световната лига и Евроволей 2017, като по стана по негово желание, разкри през май селекционерът Пламен Константинов.

"Чувства, че има някакъв физически проблем. В последния момент промени решението си. Досега участваше, дали занапред ще бъде така – не знам. Този въпрос е повече към него", обясни тогава треньорът на националите.

Dnevnik.bg