Димитър Бербатов обяви, че не е получавал предложение за договор от нито един български отбор. 36-годишният нападател, който е свободен агент и в момента тренира с "Берое", опроверга слуховете, че ще подпише със старозагорци за половин година.

Миналата седмица бившият нападател на "Манчестър юнайтед" игра за "Берое" в контрола със "Славия" и дори вкара победния гол в последните секунди на срещата. След мача кметът на Стара Загора Живко Тодоров обяви, че ръководството на клуба е предложило договор на Бербатов.

"Някой път хората избързват с приказките, превъзбудени от това какво може да стане и представяйки си го вече в главата. А реалността е съвсем друга. Разбира се, както от "Берое" ме поканиха да тренирам с тях, така може някой ден да решат да ми предложат договор. Няма лошо, показва уважение. Но за една година време (бел. ред. - откакто е свободен агент) нито един клуб не е дошъл да каже: "Г-н Бербатов, заповядайте, ето ви договор за една година или пък за шест месеца", заяви Бербатов в интервю за "24 часа".

Покрай слуховете че ще подпише с "Берое", нападателят отнесе много остри критики от феновете на ЦСКА, които подкрепят проекта на Гриша Ганчев - "ЦСКА - София". По думите му обаче никога с него не е правен контакт от страна на червените.

Нападателят е много близък с новия треньор на старозагорци Александър Томаш, който го е поканил да тренира с отбора. "Бонус е, че познавам екипа, знам как работят. А и подготовката им беше на места, където аз също отидох, за да си почивам. Сега тренират в София и пак имам възможност да се готвя с тях. Но най-важното е, защото ме поканиха да тренирам с тях. Нито един друг българския отбор не ме е търсил."

"Имаше и друга история, от която се направиха какви ли не изводи - като са пуснали информация, че съм отишъл да тренирам с другото ЦСКА - 1948. Ами аз всъщност си тренирам постоянно. Тогава тренирах на мястото, на което дойдоха те. Тренирай си там от една седмица, тичах сам. В края на седмицата дойдоха и те и ме поканиха да потренирам с тях. И там имат млади момчета, които могат да научат нещо от мен", каза още Бербатов и добави, че се е готвил и с други български отбори като "Славия" и "Банско".

Бившият голмайстор на Висшата лига каза още, че не може да си позволи да се самопокани в даден отбор. Той разказа, че много често по улиците го спират хора и го питат: "Г-н Бербатов, защо не играете в ЦСКА?". "Въпросът обаче е към хората в ЦСКА. Не става дума само за желанието. Може в клуба да нямат нужда. Изграждат нов отбор, дават шанс на млади момчета. Ами може да се окаже дори, че повече ще преча, отколкото ще помагам", обясни Бербатов.

Централният нападател каза също, че с мениджъра му Емил Данчев работят по намирането на нов отбор. Нападателят обаче няма желание да играе в България. По думите му дори човек да иска да поиграе в българското първенство в края на кариерата си, условията и начина на работа могат да го откажат.

Dnevnik.bg