Фернандо Алонсо иска да се бори за трета световна титла във Формула 1, а това ще стане трудно, ако продължи да кара за "Макларън". Така смята мениджърът на испанския пилот Флавио Бриаторе.

Италианецът, който беше шеф на Алонсо в "Рено" при двете му титли през 2005 и 2006 г., в момента е негов мениджър. Бриаторе разкри, че не е изключено клиентът му да подпише с топ отборите.

"Фернандо трябва да бъде във "Ферари" или "Мерцедес", за да спечели титлата. "Рено" все още е далеч от това да бъде сред най-добрите. Напълно възможно е той да се върне в топ отборите, защото е най-добрият пилот във Формула 1", каза Бриаторе. 

Алонсо караше за "Ферари" между 2010 и 2014 г., като спечели общо 11 победи за легендарния италиански тим. В три от сезоните той финишира втори в генералното класиране.

Според специалистите испанецът трудно ще отиде в "Мерцедес", защото там е Люис Хамилтън. Двамата бяха съотборници в "Макларън" през 2007 г., но тогава "атмосферата беше отворена", както разкри по-късно Алонсо.

"Вината за това е изцяло на Рон Денис. Тогава той настрои всички срещу Фернандо. И лошата репутация, която му изгради тогава, го преследва и до днес", обясни Бриаторе.

Алонсо има проблеми и в настоящия си отбор "Макларън". Двигателят "Хонда" постоянно дава дефекти, които не позволяват на испанеца да спори за челните места.

От началото на сезона двукратният световен шампион влезе само веднъж в точките, като това стана на последния старт в Баку.

Дневник