Световният №1 Анди Мъри продължава без проблеми в трети кръг на "Уимбълдън". Британецът, който защитава трофея си в Лондон се справи с Дъстин Браун, който се състезава за Германия – 6:3, 6:2, 6:2 за 1.36 часа.

С победата си Мъри запази стопроцентов актив на "Уимбълдън" винаги да достига поне до третия кръг на турнира.

Първият сет се движеше гейм за гейм , като първият пробив дойде при 4:3 за британецът. Той се откъсна и сервира, за да вземе първата част.

След това Браун започна да действа по-хазартно и да търси излизане на мрежата при всяка една възможност. Силите му обаче издържаха само до това да поведе с 2:1, след което Мъри взе пет поредни гейма и затвори и втория сет.

До края нямаше абсолютно никаква въпросителна дали шампионът ще се справи със съперника си. Браун пробваше да прави удари за публиката и да върне интригата по някакъв начин, но действаше емоционално. Мъри без проблем поведе с 5:1, след това даде още един гейм на съперника си, преди да спечели мача само за 1.36 часа.

Той завърши срещата с 9 аса и само две двойни грешки. Мъри не даде нито една точка за пробив на Браун. От своя страна роденият в Ямайка тенисист излезе на мрежата 60 пъти, спечелвайки точката само в 48% от случаите.

В следващия кръг Мъри ще се изправи срещу поставения под №28 в схемата Фабио Фонини. Италианецът победи Иржи Весели.

Дневник