"Арсенал" финализира привличането на нападателя Александър Лаказет от "Лион" и представи официално френския национал. Той пристига за рекордните за клуба от Северен Лондон 46.5 млн. паунда.

Трансферът на Лаказет надминава платените през 2013 г. 42 млн. паунда на "Реал" (Мадрид) за Месут Йозил.

Според авторитетният жураналист от "Дейли Мирър" Джон Крос сделката за Лаказет може да достигне до 52 млн., заради определени бонуси, заложени в договора между двата клуба.

Той ще бъде и най-скъпоплатеният футболист на "Емиратс" със седмична заплата от 200 хил. паунда.

До момента най-много в "Арсенал" взимаха звездите Йозил и Алексис Санчес - по 140 хил. паунда. И двамата обаче се дърпат за нови договори, като искат съответно 250 и 300 хил. седмично. Контрактите на Йозил и Санчес изтичат през следващото лято.

Иначе Лаказет беше в Лондон от няколко дни, като във вторник премина и медицински прегледи. Той се включва веднага в подготовката на "артилеристите" и ще замине за предсезонното турне в Австралия следващата седмица.

"Той е много интересен играч, със страхотни технически качества и много силен характер", каза мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер за покупката си.

Лаказет има 11 мача за националния отбор на Франция, а до момента цялат аму кариера премина в родния му клуб Лион. За "хлапетата", 26-годишният нападател има 203 мача и 100 гол в Лига 1.

Французинът е второто попълнение за лятото в "Арсенал", след Сеад Колашинац, който пристигна със свободен трансфер от "Шалке 04".

Дневник