След двуседмична пауза битката във Формула 1 се подновява, а Себастиан Фетел и Люис Хамилтън отново ще се изправят един срещу друг. Керванът се отправя към Австрия, където в неделя е деветото състезание за сезона.

Последният старт в Баку донесе много емоции и се запомни с инцидента между Фетел и Хамилтън. От "Мерцедес" обаче обявиха, че историята е зад гърба им и вече гледат напред.

В началото на седмицата германецът беше изслушан в централата на ФИА в Париж. Той се извини за поведението си, а федерацията реши да не предприема по-нататъшни действия.

Хамилтън не коментира нищо по този въпрос, но наблюдателни фенове на британеца забелязаха, че той е харесал публикация в социалните мрежи, която е насочена срещу Фетел.

Шефът на "Мерцедес" Тото Волф обаче смята, че слуката от Баку е в миналата и вече няма защо да се говори за нея.

"Всеки сезон предоставя по една страхотна битка за титлата. Миналата година ние имахме вътрешна борба, а сега е между Люис и Фетел. Това е хубаво за спорта, важното е да не се прекрачва границата", каза Тото Волф.

"Всички са си взели поука от случилото се в Баку, за да няма отново такова напрежение. Случаят е приключен и в момента мислим единствено как да спечелим", добави австриецът.

Хамилтън ще стартира уикенда на пистата "Ред Бул ринг" с пасив от 14 от Фетел.

Дневник