"Левски" е на часове от подпис с халфа Жорди Гомес. Испанският футболист, който прекара почти девет години по английските терени е в София и преговаря със "сините".

Гомес направи име с "Уигън", където игра между 2009 и 2014 г. и спечели Купата на футболната асоциация на Англия през 2013 г.

По информация на "Дневник" преговорите се водят от собственика на "Левски" Спас Русев, който тази вечер трябва да се разбере с представителите на футболиста.

Гомес вече премина медицински тестове в София, а по първоначална информация резултатите от тях са добри.

Футболистът ще дойде на "Герена" като свободен агент, след като договорът му с испанския "Райо Валекано" може да бъде разтрогнат по всяко време. Тимът завърши на 12-о място в Сегунда дивисион и не се бореше за промоция в елита, като това може да задейства освобождаващата клауза.

Испанецът е взел участие само в 12 мача през пролетта, като едва три от тях са по пълни 90 минути.

Ако се съгласи на договор с "Левски" Гомес ще стане най-скъпоплатеният футболист със заплата между 15 и 20 хил. евро.

В момента таванът на заплатите на Герена е 12 хил. евро, колкото взима нападателят Серджиу Буш.

Във Висшата лига, 32-годишният футболист има общо 131 мача, в които вкара 14 гола. Освен за "Уигън", в Премиършип, Гомес носеше екипа и на "Съндърланд".

Във второто ниво на английския футбол испанецът игра още за "Суонзи" и "Блекбърн". Общо мачовете му на Острова са 287 с 54 гола.

Гомес ще бъде десетият нов в "Левски" за това лято. По-рано с клуба подписаха Александър Любенов, Иван Горанов, Милош Цветкович, Георги Ангелов, Васил Панайотов, Антонио Вутов, Жуниор Мапуку и Сержиу Буш. Преди ден към тима се присъедини и румънецът Нелуц Рошу.

Дневник