Руснакът Даниил Медведев започна дебютното си участие на "Уимбълдън" с впечатляваща победа над световния №3 Стан Вавринка, но го завърши със скандал и солена глоба. 21-годишният тенисист беше санкциониран с 14 500 долара за невъздържаното си поведени по време и след края на мача с Рубен Бемелманс.

Медведев навакса два сета пасив срещу белгийския квалификант и водеше с пробив в петия, но загуби драматично загуба с 4:6, 2:6, 6:3, 6:2, 6:3 след близо три часа игра. След края на двубоя той шокира всички на корта, след като извади шепа монети от сака си и ги хвърли пред съдията на стола Мариана Алвеш.

Преди това руският тенисист реагира изключително гневно на едно отсъждане за аут. Той дори поиска суперзвайзерът на турнира да се появи на корта и да смени Алвеш с друг съдия. 

Младият тенисист недоволстваше, че португалката е направила пет корекции на отсъждания на лайнсмените в негов ущърб и нито едно в негова полза. След като му беше отказана смяна на съдията на стола, Медведев загуби три последователни гейма, а с това и мача.

Още на пресконференцията след мача руснакът се извини за поведението си. "Бях много разочарован от резултата, още повече след голямата победа в първия кръг. Целият мач не се развиваше добре за мен. Поддадоха се на нервите и направих нещо много глупаво. Извинявам се", заяви Медведев.

Toй е глобен за три нарушения на правилника, първите две от които по време на мач - 4000 долара за предупреждение и 3000 долара за присъдена наказателна точка. Останалите 7500 долара за поведението му след края на двубоя.

Дневник