Юношеският национален отбор по футбол допусна тежка загуба на европейското в Грузия. Българският състав отстъпи с 0:3 срещу Германия.

След поражението воденият от Ангел Стойков отбор остана последен в група В без спечелени точки и голова разлика 0:5. В първата среща националите отстъпиха с 0:2 от Англия.

В другата среща в групата Англия победи с 1:0 Холандия и се утвърди на върха с шест точки. "Лалетата" са втори с три, а колкото е и третият Германия.

Българите ще играят срещу Холандия на 9 юли в третия си двубой. В него те ще опитат да нарушат отрицателната статистика - това е третото участие на юношеския отбор на европейско до 19 години, като България все още няма нито точка, нито вкаран гол.

Мачът с германците започна лошо, като до 19-ата минута резултатът вече беше 0:2, а българският отбор беше с човек по-малко. В десетата Етиен Аменидо даде преднина на бундестима - той получи в наказателното поле, овладя и стреля, а след рикошет топката влезе във вратата.

Малко по-късно Христов свали съперник в наказателното поле и беше изгонен, а Гюл вкара от дузпа. Бундестимът получи втора дузпа в 54-ата минута и Фриеде беше точен за 3:0.

Дневник