"Левски" се класира за втория предварителен кръг в Лига Европа. Сините имаха трудности, но след нулево равенство в Черна гора отстраниха "Сутиеска".

Решаваща за крайния успех с оказа победата с 3:1 в София преди седмица. С нея сините сложиха край на серията от три поредни отпадания още след първите си мачове в евротурнирите.

Следващият съперник на "Левски" е хърватският "Хайдук". Заради наказание обаче срещата на "Георги Аспарухов" ще се играе без публика. 

Треньорът Николай Митов имаше проблем заради невъзможността да използва Антонио Вутов. Полузащитникът е пострадал след счупване на стъкло на душкабина преди мача, но въпреки направени няколко шева е добре.

"Левски" стоеше добре през първото полувреме и не позволи на съперника да създава големи опасности. Малко преди почивката сините имаха най-добрата си възможност за гол.

Иван Горанов изпълни отлично пряк свободен удар, но вратарят Гилен изби. От малък ъгъл Жуниор Мапуку стреля, но защитник изчисти.

През втората част "Сутиеска" взе инициативата и притисна съперника си. Черногорците имаха няколко чисти положения пред вратата на българския отбор, но два пъти Давид Яблонски и веднъж Божидар Митрев се намесиха решително.

Деян Зарубица изпусна двете най-добри възможности. В 64-ата минута след разбъркване той се оказа в чисто положение и стреля, но от голлинията Яблонски спаси вратата на отбора си.

Седем по-късно Зарубица получи сам срещу Митрев и стреля, но вратарят изби. "Сутиеска" стигна до нов шанс за гол в 79-ата, когато Стефан Лочнар стреля мощно от точката за изпълнение на дузпа, но при удара му топката срещна тялото на Яблонски.

Бранителят на "Левски" беше в основата и на най-интересното положение на отбора си в атака след почивката. След ъглов удар той стреля с глава, но топката мина покрай гредата.

Дневник