"Дунав" приключи участието си в Лига Европа след нова загуба. Русенци отстъпиха с 0:2 срещу "Иртиш" у дома и с общ резултат 0:3 напуснаха надпреварата още в първия предварителен кръг.

"Ботев" нямаше проблеми срещу "Партизани" и се насочи към второто стъпало. "Канарчетата" стигнаха до 1:0 в Бургас, като това беше втората им победа срещу албанците след 3:1 в Тирана.

Пловдивчани ще играят с някой между "Вашаш" и "Бейтар". Те ще са домакини в Бургас на 13 юли, а реваншът ще е седмица по-късно. 

"Иртиш" преодоля втори български отбор в евротурнирите. Преди три години съставът от Казахстан се оказа на пътя на "Левски".

Мачът в Русе започна като този в Павлодар преди седмица. "Иртиш" поведе с ранен гол, след като в петата минута Марио Маслач засече с глава центриране от ъглов удар.

"Дунав" пое инициативата и до почивката създаде няколко отлични възможности, но Лория спаси вратата си. Най-добрият шанс беше в 14-ата минута, когато Бирсент Карагарен излезе сам срещу вратаря и стреля, но стражът изби.

Пет минути по-късно Лория отново се справи с удар на Карагерен. В 26-ата Самир Аясс стреля мощно от разстояние, но и в този случай вратарят изби.

"Иртиш" пропусна да удвои чрез Дарабаев, който, останал сам срещу Станислав Антонов, го прехвърли, но топката излезе в аут. В 44-ата минута Бугаев стреля, но Патев спаси.

Гостите започнаха добре второто полувреме - в 49-ата минута Антонио проби сам, навлезе в наказателното поле и стреля, но неточно. Последваха хубави атаки на "Дунав", а "Иртиш" се стараеше да отбележи при бърза атака.

В 88-ата минута Дарабаев стреля от границата на наказателното поле и вкара за 2:0.

В Бургас "Ботев" игра стабилно и постигна нова победа. Фелипе Бризола даде преднина на "канарчетата" в 22-ата минута, когато с глава вкара след подаване на Лъчезар Балтанов от дясно.

Дневник