Привличането на италианския полузащитник Марко Верати от ПСЖ в "Барселона" остава далеч от реалността. Агентът на играча Донато ди Кампли заяви, че президентът на парижани Насер ал Хелайфи е единствената пречка за евентуален трансфер.

"Верати е заложник на емира на Катар. Той има неограничени икономически възможности и затова продажбата на Верати в "Барселона" за 100 млн. евро е станала въпрос на гордост", каза Ди Кампли пред "Кориело дело спорт".

Според "Ас" "Барселона" е готов да плати деветцифрена сума за 24-годишния полузащитник. Верати също е заявил желанието си да премине при каталунците.

 "Верати е играч, който бихме искали да привлечем. Нашият треньорски щаб вярва, че той би бил много подходящ за халфовата линия на "Барселона". Знаем, че той също би искал да играе за нас", каза президентът на каталунците Хосеп Мария Бартомеу.

Той остана недоволен от нежеланието за преговори на ПСЖ. Верати има довогор до 2021 г. с парижани, като няма заложена клауза за откупуване.

"Несправедливо ли е, че испанската лига изисква наличието на освобождаващи клаузи? Тук има клаузи и тимовете от чужбина могат да дойдат и да ги платят. Ние обаче не можем да направим това. Все още не сме седнали на преговори с ПСЖ, въпреки че играчът има желание да се присъедини към нас", допълни Бартомеу.

Дневник