Носителят на 15 титли от Големия шлем Рафаел Надал се класира за 1/8-финалите на "Уимбълдън" след победа с 6:1, 6:4, 7:6 (3) срещу поставения под №30 Карен Хачанов.

Двукратният шампион в Лондон записа десета поредна победа без загубен сет в турнирите от Големия шлем и прескочи третия кръг в "Ол Ингланд клъб" едва за втори път в последните шест години.

В опит да стигне до първия си четвъртфинал на "Уимбълдън" от 2011 г. Надал ще се изправи срещу специалиста на тревни кортове Жил Мюлер от Люксембург.

Надал спечели по категоричен начин първите два сета срещу Хачанов, но срещна страхотна съпротива в третата част и трябваше да спасява сетбол, за да стигне до тайбрек. В него испанецът беше доста убедителен и успя да приключи мача с чиста победа.

"Той наистина игра много силно. Първите два сета ги изиграх на много високо ниво. След това имаше спад в играта ми и третият третата част се превърна в едно голямо изпитание. Знаех колко е важно да спечеля този трети сет, защото той е много опасен тенисист. Доволен съм от почти всичко с изключение на някои моменти в последния сет, когато ударите ми бяха малко по-къси", заяви Надал след двубоя.

Dnevnik.bg