Григор Димитров се изправя днес срещу Дуди Села в двубой от третия кръг на "Уимбълдън". Българският тенисист стигна до тази фаза за четвърта поредна година след убедителна победа над кипъреца Маркос Багдатис, а израелецът изненада поставения под №23 Джон Иснър в много оспорвана петсетова битка.

Двубоят е първи на корт №3 и ще започне в 13.30 ч. Българинът ще опита да стигне до втората седмица на турнира за втори път в кариерата си след полуфинала през 2014 г. В последните си две участия той беше спрян точно в третия кръг - от Ришар Гаске през 2015 г. и от Стив Джонсън през 2016 г.

При победа световният №11 ще играе в осминафиналите със седемкратния шампион в Лондон и рекордьор по титли от Големия шлем Роджър Федерер или поставения под №27 Миша Зверев. 

Швейцарецът и германецът излизат последни на централния корт, където програмата ще бъде открита в 15.00 ч. с мача между Агниешка Радванска и Тимеа Бачински. След тях около 17.00 ч. ще стартира двубоят между Новак Джокович и Ернест Гулбис.

"Целта ми е да спечеля "Уимбълдън" сега", заяви Димитров след победата срещу Багдатис. Той сподели, че всяка година се снима с името си на място, където са изброени юношеските шампиони.

"Надявам се един ден, като се върна тук, да си направя снимка от другата страна (където са шампионите при мъжете)", каза още 26-годишният тенисист.

Димитров и Села са се срещали четири пъти на ниво "АТП", като българският тенисист е спечелил и четири им двубоя - с 6:4, 6:2 в Делрей Бийч през 2016 г., с 6:1, 6:2, 6:2 на US Open през 2015 г., с 4:6, 6:2, 7:6 (4) на тревните кортове в "Куинс" и със 7:5, 6:1 в Ница.

32-годишният тенисист от Кирят Шимона има една победа срещу 26-годишния българин, но тя е в турнир от сериите "Чаланджър" в Израел през 2010 г. - 6:4, 7:6 (4).

"Той победи Джон на трева. Очевидно прави нещата правилно, много добре. Нямам право да подценявам съперниците. Изисква се голямо усилие, за да победиш Джон. Видях последния гейм - той (Села) игра добре. Със сигурност предстои труден мач", каза българинът в навечерието на двубоя.

Дневник