Григор Димитров е осминалист на "Уимбълдън", след като съперникът му Дуди Села се отказа заради контузия след втория сет. Българският тенисист взе първите две части безапелационно с 6:1, 6:1, а Села видя, че е безсмислено да продължава.

Димитров стига до най-добрите 16 едва за втори път в кариерата си след 2014 г., когато игра полуфинал срещу Новак Джокович.

В следващия си двубой той ще чака победителят от мача между Роджър Федерер и Миша Зверев, който е последен от днешната програма.

Села започна изключително агресивно двубоя и спечели сервиса си на нула. Той заложи на дълбоки удари, изтласквайки Димитров далеч зад основната линия.

Последва обаче много силна серия на българина, който спечели шест поредни гейма, за да затвори първия сет с 6:1 след само 23 минути игра.

Димитров допусна леко колебание единствено при първия си пробив в сета, когато поведе с 2:1, но след това беше безапелационен.

Публиката на корт №3 стана на крака при феноменален удар на българина от форхенд, който се превърна в уинър, докато връщаше смаш на съперника си.

В първата част Димитров завърши с перфектен актив при излизанията си на мрежата – седем от седем. Той записа осем уинъра и допусна само две грешки.

Точно час след началото на мача Села обяви, че се отказва.

Веднага след приключването на сета, Села поиска намеса на физиотерапевт и се оттегли извън корта за медицински таймаут. Близо 10 минути след изиграването на последната точка, срещата беше подновена, но на корта имаше само един тенисист.3

Дневник

Села оказваше съпротива единствено при подаванията си, а в останалите случаи дори трудно връщаше ударите на българина.

Димитров поведе с 3:0, преди най-накрая израелският му съперник да успее да спечели гейм и да прекъсне серията на българина от девет поредни.

Последва нова серия от три поредни гейма на Димитров и точно час след началото на двубоя Села се отказа заради травма в дясното бедро.

Българинът завърши с 83% спечелени точки при сервиса си и 20 уинъра. Играта на Димитров беше много изчистена, като той допусна само седем непредизвикани грешки.