Дербито от първия кръг на Първа лига между "Левски" и "Лудогорец" може да не се състои. Двата отбора искат да отложат двубоя заради ангажиментите си в европейски турнири през тази седмица.

Шесткратният първенец от Разград гостува на "Жалгирис" в сряда в първи мач от втория предварителен кръг на Шампионска лига. Ден по-късно "Левски" ще играе с "Хайдук" в Хърватия.

"Сините" искат двубоят да се пренасрочи заради това, че ще се приберат късно от гостуването на "Хайдук". По информация на "Дневник" веднага са проведени разговори с ръководството на "Лудогорец" за консултация.

По програма двубоят трябва да се изиграе в неделя, 16 юли, от 21 ч. на стадион "Георги Аспарухов".

Разградчани са съгласни двубоят да се отложи, а утре се чака решение на спортно-техническата комисия. Очаква се от БФС да не пречат на двата отбора, а да намерят друга дата по-късно през сезона, за да се отложи двубоя.

През миналия шампионат "Лудогорец" на няколко пъти отложи свои мачове, заради мачовете си в евротурнирите.

В последните часове се появи информация, че "Ботев" също ще поиска отлагане на мача си с "Пирин". Пловдивчани също трябва да играят на 16 юли.

Те обаче изтъкват като причина малко време за възстановяване, защото гостуват в четвъртък в Израел на "Бейтар" (Йерусалим) и ще се върнат едва в петък по обяд.

Дневник