Дългоочакваното завръщане на Уейн Рууни в "Евертън" вече е факт. Рекордьорите по мачове и голове за английския национален отбор подписа с родния си клуб за срок от две години.

От 2004 г. досега нападателят беше част от "Манчестър юнайтед". "Евертън" потвърди привличането на Рууни, но не разкри цената, за която той се завръща в отбора.

Според медиите на Острова той се е съгласил да намали сериозно заплатата си, която взимаше в "Юнайтед" – 250 хил. паунда на седмица.

В последните дни това е втори трансфер между тези два клуба, след като Ромелу Лукаку беше купен от "Юнайтед". След пристигането на белгиеца за Рууни не остана място в отбора.

Между 2002 и 2004 г. Рууни изигра 77 мача за родния си клуб, в които вкара 17 гола, преди да премине на "Олд Трафорд".

"Уейн притежава тази амбиция и манталитет на победител, от които ние се нуждаем. Радвам се, че той избра да се върне у дома. Уейн обича "Евертън", той е само на 31 години и може да ни даде много", каза мениджърът на "карамелите" Роналд Куман.

Досега в кариерата си нападателят спечели Шампионската лига, Лига Европа, пет пъти Висшата лига, веднъж ФА къп, три пъти Купата на Лигата и веднъж световното клубно първенство.

Рууни има 323 гола на клубно и национално ниво.

"Радвам се, че се завръщам. Нямам търпение да срещна Роналд Куман и момчетата", каза нападателят.

Дневник