Руският "Динамо" (Москва) е отправил предложение за крилото на "Лудогорец" Върджил Мисиджан, научи "Дневник". Руският тим, който се завърна в Премиер лигата, е набелязал халфа като една от основните си трансферни цели за лятото.

Бяло-сините вече очакват официалния отговор от Разград. Според източници на "Дневник" "Лудогорец" е склонен да се раздели с Мидижан, но иска висока трансферна сума за 23-годишния холандец. Авторитетният transfermarkt.de оценява холандеца на 3.4 млн. евро.

Интересът на "Динамо" към крилото датира отдавна, но той се е засилил през миналата седмица, когато двата тима играха контрола в Австрия. "Лудогорец" загуби с 1:3, но Мисиджан остави отлични впечатления.

Само след два дни "Лудогорец" ще изиграе първия си мач от квалификациите на Шампионската лига, като се изправя срещу първенеца на Литва "Жалгирис".

"Динамо", който е 11-кратен шампион на СССР, стяга много стабилна селекция. В отбора вече бяха привлечени нападателят на ЦСКА (Москва) Кирил Панченко, защитникът Тони Шунич от "Щутгарт" и Вандерсон от "Краснодар", а националът Игор Денисов се завърна.

През миналия сезон Мисиджан записа 41 мача във всички турнири, в които се отчете с шест гола и четири асистенции. Той игра като титуляр в пет от шестте двубоя в Шампионската лига и вкара гол на ПСЖ в Париж.

Мисиджан пристигна в "Лудогорец" на 19 години, като беше купен от холандския "Вилем II". За четири пълни сезона той има 151 мача с 32 гола и 22 асистенции, и е в топ 5 на най-добрите реализатори на разградчани в историята.

Dnevnik.bg