"Реал" (Мадрид) представи първото си ново попълнение - Тео Ернандес. Левият краен защитник беше привлечен от градския съперник "Атлетико" срещу 26 милиона евро. 19-годишният французин подписа договор за шест сезона до лятото на 2023 г.

"Ти беше една от изгряващите звезди на миналия сезон и доказа, че притежаваш достатъчно потенциал, качества, амбиция, сила и решителност да играеш за "Реал" (Мадрид)", заяви президентът Флорентино Перес при представянето на Ернандес.

"Първо и най-важно ти искаше да дойдеш тук и да защитаваш тази емблема, въпреки че много други големи клубове в Европа искаха да те привлекат. Феновете винаги ще бъдат зад теб, защото сме наясно с твоята способност да се бориш здраво и голямото ти желание да печелиш. Вече си част от историята на най-големия клуб в този спорт. Сигурни сме, че ще спечелиш много трофеи по време на престоя си тук", каза още Перес.

Ернандес е роден в Марсилия, но е израснал в Испания. Той се присъединява към школата на "Атлетико" на десетгодишна възраст през 2007 г. През 2015 г. левият бек дебютира за втория отбор на "дюшекчиите", а през същия сезон няколко пъти е включван в групата на първия тим, но така и не записва нито една минута.

Защитникът направи дебют в Примера дивисион през миналия сезон, в който играе под наем в "Алавес". Той записа 38 мача във всички турнири и помогна на отбора да стигне до първи финал за Купата на краля в своята история. В битката за трофея срещу "Барселона" (1:3) Ернандес вкара гол от пряк свободен удар, за да изравни резултата.

"Идвам в "Реал", за да се уча от най-добрите и да спечеля много трофеи. Щастлив съм, че се присъединявам към най-големия клуб в света", заяви Ернандес, който има мачове за националните гарнитури на Франция до 18, 19 и 20 години.

Той сподели, че неговият модел за подражание е новият му съотборник Марсело. "Всички играчи ще ми служат за пример, защото притежават огромен опит. Но Марсело е най-добрият ляв защитник в света и аз ще следвам неговите стъпки, ще се уча от него и ще се стремя да се подобрявам всеки ден, докато тренирам рамо до рамо с него. Целта ми е да стана най-добрият ляв бек в света", каза още Ернандес.