Спортно-техническата комисия към БФС уважи молбата на "Левски" и "Лудогорец" и отложи двубоя помежду им от първия кръг на Първа лига. Вместо неделя 16 юли, дербито ще се изиграе на 6 септември.

Официалният празник е и първата свободна дата за отложени срещи. Двубоят ще се играе от 20 ч на стадион "Георги Аспарухов".

Преди няколко дни "Левски" поиска официално от БФС да отложи двубоя, заради ангажиментите на сините в Лига Европа и късното прибиране на отбора след гостуването на "Хайдук" (Сплит).

 "Лудогорец" подкрепи искането на "Левски" и също пожела двубоят от първия кръг да бъде изтеглен назад във времето. Утре разградчани гостуват на литовския "Жалгирис" в мач от втория предварителен кръг на Шампионската лига.

СТК обаче не уважи молбата на другия евроучастник "Ботев", който играе с "Бейтар" (Йерусалим). Пловдивчани поискаха отлагане на домакинството си с "Пирин" от първия кръг, което също е в неделя. БФС реши просто да измести двубоя с два часа.

Така двубоят ще се играе от 20.30 ч. вместо от 18.45 ч.

Заради ремонтни дейности по стадион "Тича" "Черно море" ще приеме новака в Първа лига "Витоша" (Бистрица) в Каварна.

Спортно-техническата комисия констатира и прекратяването на договорите на трима футболисти с изпаднали "Локомотив" (Горна Оряховица). Стефано Кунчев, Николай Христов и Юлис Ндонг късат с "железничарите" заради неизплатени заплати.

Дневник