Немският шампион "Байерн" (Мюнхен) привлече колумбийския халф Хамес Родригес. Баварците обявиха сделката с "Реал" (Мадрид), която е за двегодишен наем, с опция за постоянно закупуване на Хамес.

Плеймейкърът е преминал медицински прегледи в Мюнхен и ще се включи веднага към подготовката на новия си отбор, който заминава на турне в Китай и Сингапур.

"Доволни сме, че завършихме трансфера на Хамес. Това беше най-голямото желание на нашия треньор Карло Анчелоти, който го познава отлично от престоя им в "Реал", каза президентът на баварците Карл-Хайнц Румениге.

Хамес, който е на 25 години, премина на "Сантяго Бернабеу" с трансфер за 80 млн. евро след световното първенство в Бразилия през 2014 г., на което стана голмайстор. За "Реал" той изигра 110 мача във всички турнири, в които вкара 36 гола.

С испанския клуб колумбиецът спечели два пъти Шампионската лига и Суперкупата на УЕФА, и по веднъж титлата в Примера и световното клубно първенство.

След пристигането на Зинедин Зидан в Мадрид обаче Хамес започна да играе все по-рядко, а за финала в Шампионската лига дори не попадна в групата.

В последните няколко месеца колумбиецът беше свързван с английските "Челси", "Манчестър юнайтед" и "Арсенал".

До момента баварците привлякоха Корентин Торисо от "Лион", Серж Гнабри от "Вердер", както и Себастиан Руди и Никлас Зюле от "Хофенхайм".

Дневник