Новак Джокович е последният четвъртфиналист в мъжката схема на "Уимбълдън", след като се справи с французина Адриан Манарино 6:2, 7:6 (2), 6:4 за 2.14 часа. Бившият №1 в света игра на закрит корт заради лек дъжд над Лондон.

Джокович се бореше през цялото време с проблеми с рамото, като на няколко пъти показа ясно, че изпитва болки.

"Рамото е нещо, с което се боря от известно време, но все още ми позволява да играя", каза сърбинът след края на мача.

Той затвърди отличната си форма на трева през сезона, като още няма загубен сет на тази настилка.

"Много съм мотивиран да стигна далеч в този турнир. Мисля, че засега играта ми е добра" добави Джокович.

Сърбинът започна много концентрирано мача и поведе с 3:0 за отрицателно време. Манарино опита да се върне в сета, но играта не му се получаваше, а за сметка на това Джокович поддържаше високо ниво, за да спечели частта с 6:2 след три пробива.

Вторият сет започна по абсолютно същия сценарий, но при 4:1 в полза на Джокович Манарино реализира три поредни гейма, с което изравни. Срещата се завърза и французинът успя да доведе нещата до тайбрек.

В него ситуацията вървеше точка за точка, но в края Джокович реализира минипробив и спечели със 7:5.

Третият сет започна с ранен пробив на сърбина, който до края просто поддържаше разликата и затвори мача, класирайки се на своя девети четвъртфинал в Лондон.

Сърбинът допусна 24 непредизвикани грешки, само две по-малко от Манарино, като на моменти играта му определено не вървеше.

В следващия кръг Джокович ще се изправи срещу Томаш Бердих, срещу когото е с актив от 25 победи и само 2 загуби. Първото му поражение от чеха беше именно на трева, когато отстъпи в полуфиналите на "Уимбълдън" през 2010 г.

Dnevnik.bg