Вратарят на "Милан" Джанлуиджи Донарума поднови договора си с клуба. Талантливият играч, който е на 18 години, продължи контракта си до лятото на 2021 г.

Така се потвърди обратът в сагата около бъдещето на стража. Пред по-малко от месец "Милан" обяви, че той е отказал да поднови договора си.

Тогава започнаха слухове за евентуалната раздяла между "росонерите" и вратаря. Интерес към привличането му имаха "Реал" (Мадрид) и ПСЖ.

На европейското за младежи Донарума беше замерен с фалшиви банкноти от недоволни запалянковци. Тогава той заяви, че отказът му да преподпише не е по финансови причини.

Преди седмица се появиха сигнали, че нещата са се променили и двете страни са се споразумели. Според медиите в Италия в новия договор на Донарума, чийто мениджър е Мино Райола, ще има клауза за откупуване от 100 милиона евро, но в случай, че отборът се класира за Шампионската лига. Ако "Милан" не играе в най-силния европейски клубен турнир, тогава клаузата ще е 50 милиона.

Вратарят ще получава по 6 млн. евро на сезон.

Донарума дебютира за "росонерите" на 16 години и бързо успя да се наложи в състава. Миналия сезон той привлече вниманието с отличните си игри.

Dnevnik.bg