Звездата на смесените бойни спортове Конър Макгрегър обеща да нокаутира Флойд Мейуедър в рамките на първите четири рунда. 28-годишният ирландец ще се изправи срещу непобедения на професионалния ринг американски боксьор на 26 август в Лас Вегас.

Двамата за пръв път се срещнаха лице в лице по време на съвместна пресконференция, която събра 20 000 зрители в зала "Стейпълс сентър" в Лос Анджелис. Очаква се мачът, който ще бъде по правилата на бокса, да разбие рекордите по приходи и гледаемост, които постави двубоят между Мейуедър и Мани Пакиао.

"Движението, мощта, яростта ми - той никога не се е изправял срещу него подобно. Той се е бил с хора, които са бягали от него. Аз не се страхувам от тези ограничени правила (на бокса). Те правят това половин, ако не и четвърт мач. Ако беше истинска битка, нямаше да продължи дори един рунд", заяви Макгрегър.

През ноември Макгрегър стана първият боец, притежаващ едновременно световните титли в две различни категории на UFC. Той обаче никога не се е боксирал - нито като аматьор, нито като професионалист, едва наскоро се сдоби с боксов лиценз и досега не е играл с подобни ръкавици (10 унции).

"Какво да ви кажа, аз съм млад, уверен и щастлив човек, който е работил изключително здраво за това. Някой ще трябва да се прости с актива си без загуба. Той има малки крака, малка глава, малко сърце. Ще го нокаутирам в рамките на четири рунда, запомнете ми думата", каза още Макгрегър.

Ирландецът се появи с костюм, който изцяло беше извезан с надписи fuck you. Той "захапа" Мейуедър стила му на обличане, както и за последните новини около американеца, че има неплатени данъци.

Мейуедър му отговори, като излезе на сцената с чека от последния си мач, който беше на стойност 100 млн. долара. И изтъкна, че най-голямата печалба на ирландецът е 3 млн. долара, както и факта, че е загубил с предаване при загубата в първия му мач срещу Нейт Диас.

"Знаем, че господин "Предавам се" обича да се отказва и сега отново ще развее белия флаг. Гарантирам ти, че ще паднеш или по гръб, или по лице. Kой начин предпочиташ? Само ми кажи кой начин предпочиташ", обърна се американецът към своя опонент.

Макгрегър, който през февруари ще навърши 41 години, не е имал официален мач от септември 2015 г. Той прекрати кариерата си, след като записа 49-а победа от 49 професионални мача и изравни рекорда на Роки Марчиано

Американецът заяви, че вече е "стар човек" и натоварванията му се струват по-тежки, но е абсолютно сигурен, че това няма да му попречи да се справи с Макгрегър, за когото това ще е дебют на боксовия ринг.

"Всички тези правила и ограничения, няма никакъв проблем. Ръкавиците трябва да са 10 унции, няма проблем. Не може да са мексикански, не може да са от конски косъм, не може да са еди-какви-си, няма проблем. Дайте ми само протектор, насочете ме към ринга и съм готов да го сваля", закани се звездата на UFC.

Dnevnik.bg