Григор Димитров се развива в правилната посока и неговото време ще дойде, ако бъде търпелив и тренира здраво. Това заяви носителят на седем титли от Големия шлем Матс Виландер, който продължава да вярва, че българският тенисист може да постигне нещо значимо.

"Григор просто е твърде талантлив, за да не спечели турнир от Големия шлем", каза още бившият шведски тенисист в коментара си за "Евроспорт". Според него в момента 26-годишният българин е "много малко зад най-добрите в света".

"Мисля, че Григор се усъвършенства. Той преминава по-лесно през ранните кръгове и това е от голямо значение за представянето му в хода на турнирите. Той успешно прескочи тази бариера и значително се дистанцира от играчите, които са, да кажем, на позиции между 20-а и 50-а."

Виландер счита, че загубата на Димитров от Федерер на "Уимбълдън" не трябва да бъде приемана с толкова крайни оценки, каквито например даде друга от легендите на тениса - Джон Макенроу.

"Роджър се намира в страхотна форма и очевидно играе отлично. Бих казал, че той е най-трудният съперник за Григор. Видно е, че те са добри приятели и познават добре силните си страни. Но играта на Григор просто не е на нивото на тази на Федерер в нито едно отношение, като изключим може би движението по корта", коментира Виландер.

Според бившия номер 1 Димитров задължително трябва да подобри началния си удар. "Трябваше да сервира много добре, за да има шанс срещу Федерер. Това е компонент от неговата игра, който той трябва да подобри, ако иска редовно да играе силно срещу най-големите. Успя да го направи срещу Надал в Австралия, така че очевидно притежава качествата. Просто му липсва постоянството, с което може успешно да затвори един петсетов мач", завърши шведът.

Dnevnik.bg