За втора поредна година американецът Сам Куери победи лидера в световната ранглиста и действащ шампион на "Уимбълдън". След като през 2016 г. спря Новак Джокович в третия кръг, сега той детронира любимеца на домакините Анди Мъри в четвъртфиналите.

Куери два пъти изоставаше със сет пасив, но успя да направи обрат и да спечели с 3:6, 6:4, 6:7 (4), 6:1, 6:1 след 2 часа и 41 минути игра. 29-годишният тенисист от Лас Вегас ще играе полуфинал в турнирите от Големия шлем за пръв път в своята кариера.

В спор за място на финала американецът ще се изправи срещу победителя от мача между Марин Чилич и Жил Мюлер.

Куери влезе в историята на тениса като тенисиста, на когото са му били необходими най-много участия в турнирите от Големия шлем, преди да стигне до първия си полуфинал - 42. Досегашният рекорд беше 38 на австралиеца Марк Уудфорд.

Мъри пък може да загуби първото място в световната ранглиста в понеделник, ако Новак Джокович спечели турнира. Шотландецът показа, че все още не е напълно възстановен от контузията в бедрото, заради която изигра само един мач на трева преди "Уимбълдън". След края на третия сет езикът на тялото му подсказваше, че травмата се е изострила и той не успя да окаже съпротива в четвъртата и петата част.

Мачът срещу Мъри беше едва втори четвъртфинал в турнирите от Големия шлем в кариерата на Куери. Преди година американецът беше спрян от Милош Раонич в четири сета.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.