Часове преди гостуването на "Левски" на "Хайдук" (Сплит) в мач от Лига Европа се стигна до сериозни инциденти с феновете на сините. Група от около 30 запалянковци на тима, които са пътували с коли от София е била нападната на няколко пъти в Задар.

По информация на Дарик радио една от колите е била запалена от местни хулигани, а в опит да бъдат спасени документи, някои от феновете са получили изгаряния.

Най-сериозно е пострадал мъж, който е бил ударен с бутилка в главата. Той има прорезни рани, заради което е откаран в болница и му е оказана помощ. 

Въпреки, че са станали жертва на нападение, полицията в Хърватия е арестувала близо 20 запалянковци на "Левски", които са пренощували в районното управление в Задар.

"Умишлено пристигнахме в Задар, а не отидохме в Сплит, за да няма сблъсъци, но тук местните лумпени се бяха организирали и нападаха на групи. Говорил съм с българския консул в Загреб, който се организира да пътува към Задар", коментира председателя на НКП Степан Хиндлиян.

Това е втори проблем с български фенове зад граница, в рамките на седмица. Преди седем дни запалянковците на "Ботев", които пътуваха за мача с "Партизани" бяха нападнати в Тирана от местни хулигани.

Дневник