Българският треньор Ивайло Петев няма да води повече "Динамо" (Загреб), обявиха от клуба. Специалистът се разделя по взаимно съгласие, след като остана на поста точно 10 месеца.

"Динамо" и господин Ивайло Петев се споразумяха да разтрогнат взаимно договора си. Считано от днес, 13 юли, той вече не е главен треньор на отбора", се казва в съобщение на клуба.

Според информация в хърватските медии 42-годишният треньор е имал разговор с изпълнителния директор Томислав Светина в сряда, като е бил уведомен за решението на ръководството. 

Новината е шокираща за всички в Хърватия, тъй като само след два дни започва местното първенство, а в първия кръг "Динамо" е домакин на "Истра".

Българският специалист пое "Динамо" през октомври 2016 г., а през февруари подписа нов договор, като се обвърза с 18-кратните шампиони до юни 2020 г.

През лятото тимът остана за първи път без трофей от 2005 г. насам и още тогава се заговори за евентуална смяна. Клубното ръководство отхвърли подобни твърдения чрез спортния директор Ромео Йозак.

Българският специалист записа 66% победи начело на тима от Загреб, най-висок от последните трима наставници, водили отбора

Петев беше начело на "Динамо" в 35 мача, в които записа 23 победи. Въпреки седемте загуби във всички турнири тимът се отличи с висока резултатност от 60 вкарани гола.

Българският специалист пък завършва с 66% спечелени мачове, което е най-високият процент от последните трима треньори на "Динамо".

По информация на "Дневник" в този момент Петев преговаря на стадион "Максимир" за разтрогването на своя договор.

Дневник