Ден след като загуби първия си двубой в квалификациите на Шампионската лига, "Лудогорец" осъществи входящ трансфер. Българският първенец привлече централния защитник Матийо Соние от испанския "Гранада".

27-годишният французин вече е подписал своя договор с разградчани. По информация на "Дневник" от два независими източника Соние е парафирал за три години срещу месечна заплата от 40 хиляди евро.

Трансферът е на стойност 1 млн. евро.

Соние има богат опит във френския футбол, където носи екипите на "Бордо", "Родез" и "Троа". Защитникът има 149 мача в Лига 1.

През лятото на 2016 г. той напусна "Троа" и подписа с "Гранада". През миналия сезон в Ла Лига Соние има 16 мача, в които е вкарал един гол. Само в един от тези двубои бранителят не е започнал като титуляр.

Френският защитник е привлечен в отбора, за да запълни дупката, след продажбата на Хосе Луис Паломино. Аржентинецът беше продаден в "Аталанта" в края на юни за 2.5 млн. евро.

Това е втори трансфер на "Лудогорец" от испанския "Гранада". През 2014 г. българският първенец купи Браян Ангуло за 1.4 млн. евро от тима.

Dnevnik.bg