"Челси" е постигнал споразумение за привличането на полузащитника на "Монако" Тиемуe Бакайоко, обяви "Скай спортс", като се позовава на източници от английския клуб.

Трансферът ще е на стойност 40 милиона паунда. Сделката ще превърне 22-годишния французин във втория най-скъп футболист в историята на "Челси" след Фернандо Торес, за когото бяха платени 50 млн. паунда на "Ливърпул" през 2011 г.

Бакайоко ще премине медицински прегледи по-късно тази седмица, след което ще подпише своя договор. Очаква се привличането на французина да доведе до раздяла с Неманя Матич, който е свързван с трансфер в "Манчестър юнайтед".

В момента Бакайоко се възстановява от операция в коляното, която претърпя в края на миналия сезон. Прогнозите са, че той ще бъде готов за игра до шест седмици.

Дефанзивният полузащитник е юноша на "Рен", където през сезон 2013/2014 г. прави първите си стъпки в мъжкия футбол. През лятото на 2014 г. той е привлечен в "Монако", като изиграва 41 мача в първите си два сезона с екипа на "монегаските".

Бакайоко се утвърди като несменяем титуляр през миналия сезон и имаше огромна заслуга за спечелването на първа титла във Франция от 17 години насам и достигането до полуфиналите на Шампионската лига. Той записа 51 мача през кампанията.

Полузащитникът е преминал през всички национални гарнитури от 16 до 21 години, а през март направи дебют за мъжкия национален отбор в контрола срещу Испания.

Dnevnik.bg