Американката Винъс Уилямс ще спори с Гарбине Мугуруса във финала на "Уимбълдън". Петкратната шампионка застана на пътя на любимката на домакините Джоана Конта.

Уилямс имаше нужда от 76 минути, за да спечели с 6:4, 6:2. С успеха си тя се класира за деветия си финал в турнира, като ще се бори за осмата си титла от Големия шлем.

По-рано Мугуруса се справи убедително за 6:1, 6:1 срещу словачката Магдалена Рибарикова.

Мачът вървеше оспорвано, равностойно и без пробиви до 4:4. След това Конта първа застраши подаването на съперничката си, като поведе с 40:15. Уилямс съумя да се защити и взе подаването си.

Веднага след това американката отговори на предизвикателството и дръпна с 40:0. Конта спаси първия сетпойнт, но след това Уилямс приключи спора.

Петкратната шампионка от "Уимбълдън" игра по-добре във втория сет, като се възползва от добрата си успеваемост на първи сервис. Тя направи ключов пробив за 3:1, а след това проби и в осмия гейм, за да спечели мача.

Последната титла на Уилямс е от 2008 г., а последният й финал е от следващия сезон, когато загуби с 6:7 (3), 2:6 от сестра си Серена Уилямс.

Дневник