"Левски" загуби с 0:1 гостуването си на "Хайдук" в първия мач от втория предварителен кръг в Лига Европа. Победния гол за хърватите вкара Марко Футач от дузпа.

Реваншът е на "Георги Аспарухов" след седмица. Проблемът пред сините е свързан с наказанието, заради което срещата ще е без публика.

В първата половина на първото полувреме домакините бяха по-дейни, но чистите възможности пред двете врати липсваха. В 24-ата минута "Хайдук" получи дузпа, след като Димитър Пиргов закъсня и влезе грубо срещу футболист на съперника. Футач прати топката в долния десен ъгъл за 1:0.

 Той имаше възможност да удвои, но стреля неточно. "Левски" не успяваше да затрудни съперника.

След почивката "Хайдук" започна силно. Домакините търсеха втори гол, атакуваха, но без успех. В 56-ата минута Никола Влашич стреля от фаул, а след рикошет Митрев спаси. При добавката играч на домакините отправи неточен удар.

Васил Панайотов стреля с глава над гредата в 79-ата минута след центриране на Милош Цветкович. В следващата атака Влашич премина през защитата на сините и стреля, но топката мина покрай лявата греда на Митрев.

"Левски", в чийто състав се появиха Жорди Гомес и Серджиу Буш, взе инициативата. Въпреки това българският отбор не можа да промени резултата и традицията от последните години да не успява да вкара като гост в евротурнирите.

Преди мача се стигна до нов инцидент между фенове на двата отбора. Група запалянковци на сините, които са били наели апартамент в краен квартал на Сплит, са били атакувани от хърватски фенове с бухалки и метални тръби. Полицията е направила арести.

Дневник