"Реал" (Мадрид) и "Барселона" привлякоха вторите попълнения в лятната си селекция. Белите взеха полузащитника Дани Себайос от "Бетис", а каталунците подписаха с десния краен бранител Нелсон Семедо от "Бенфика".

Договорът на Себайос е за шест години, като "Реал" ще плати 10 млн. евро сега и още 6.5 млн. в следващите шест месеца на "Бетис", пише "Марка". 20-годишният младежки национал на Испания ще бъде представен на "Сантяго Бернабеу" на 20 юли.

"Той е много талантлив и има впечатляваща увереност. В състояние е да се измъкне от невъзможни за един футболист ситуации. Той има способност да дава асистенции и притежава страхотно виждане за играта", каза бившият треньор на "Бетис" Виктор Санчес дел Амо.

Себайос беше избран за най-добър играч на приключилото в края на юни европейско първенство за младежи до 21 г. Испания беше на крачка от титлата, но загуби финала срещу Германия с 0:1.

Като малък полузащитникът е имал физически проблеми, които преодолява с помощта на персонален треньор. Той започва да тренира в школата на "Севиля", а по-късно се мести в академията на "Бетис". Себайос дебютира за клуба през 2014 г., когато още не е навършил 18 години.

Във вторник "Реал" представи първото си ново полълнение - 19-годишния Тео Ернандес. Французинът играе като ляв краен защитник, а белите платиха 26 млн. евро на "Атлетико" (Мадрид) за него.

Големият съперник на "Реал" - "Барселона", също подсили състава си с привличането на Семедо. Каталунците се надяват 23-годишният португалец да реши проблемите им в дясната зона на защитата. През миналия сезон там игра поливалентния Сержи Роберто.

Трансферът на Семедо е на стойност 30 млн. евро."Барселона" ще плати на "Бенфика" още шест милиона под формата на бонуси при добро представяне, пише "Марка". Бранителят беше част от състава на Португалия за Купата на Конфедерациите, където взе участие в два мача.

Това е второто ново попълнение за "Барселона", след като каталунците си върнаха Жерар Деуофеу от "Евертън" срещу 12 млн. евро.

Dnevnik.bg