"Манчестър сити" обяви привличането на десния краен бранител Кайл Уокър от "Тотнъм". "Гражданите" ще платят 53 млн. паунда за 27-годишния англичанин, което го прави най-скъпия защитник в историята на футбола.

"Радвам се, че подписвам със "Сити" и нямам търпение да започна. Пеп Гуардиола е един от най-уважаваните мениджъри в света и чувствам, че той може да ми помогне да вдигна нивото си на игра", каза Уокър при представянето си, чийто договор е за пет години.

Досегашният рекорд за най-скъп защитник се държеше от Давид Луиз, който през 2014 г. премина от "Челси" в ПСЖ срещу 50 млн. паунда. Две години по-късно бразилецът се върна на "Стамфорд бридж" срещу 34 млн. паунда.

Уокър е третият нов футболист на "Манчестър сити" след полузащитника Бернардо Силва и вратаря Едерсон Мораеш, за когото бяха платени съответно 42.5 и 34 млн. паунда. Гуардиола усилено се опитваше да привлече опитния Дани Алвеш, но бразилецът премина в ПСЖ.

Уокър пристигна в "Тотнъм" от "Шефилд юнайтед" през 2009 г. заедно с Кайл Ноутън. "Шпорите" платиха за двамата бранители общо 9 млн. паунда.

След като в три поредни сезона беше преотстъпван - в "Шефилд уенсди", "Куинс парк рейнджърс" и "Астън вила", Уокър успя да се утвърди в титулярния състав на "Тотнъм" през сезон 2011/2012.

Десният бек изигра 228 мача за лондончани във всички турнир, като има и 27 срещи за националния отбор на Англия. През миналия сезон той попадна в идеалния отбор на Висшата лига за втори път в кариерата си след 2011/2012 г.

Дневник