Централният защитник на "Ювентус" Леонардо Бонучи пристигна днес в Милано, за да финализира сензационен трансфер в "Милан". 30-годишният бранител беше посрещнат бурно от хиляди привърженици на "росонерите" при пристигането си в клубната централа.

Италианският национал ще договори днес личните си условия и ще премине медицински прегледи в събота, когато се очаква трансферът да бъде обявен официално.

Според "Гадзера дело спорт" и "Скай Италия" "Ювентус" ще получи 42 милиона евро от сделката, а защитникът ще подпише договор за пет сезона с годишна заплата от 7.5 милиона евро.

Бонучи ще е десетото ново попълнение на "Милан", a с привличането му разходите на тима от Милано за лятна селекция ще достигне 170 милиона евро.

Досега "росонерите" привлякоха Андре Силва (€38 млн.), Андреа Конти (€24 млн.), Хакан Чалханоглу (€20 млн.), Матео Мусакио (€18 млн.), Рикардо Родригес (€15 млн.), Антонио Донарума (€1.5 млн.), Пжемислав Баргиел (€0.35 млн.), Франк Кеши и Фабио Борини.

Последните двама бяха взети под наем съответно от "Аталанта" и "Съндърланд" - Кеши за две години срещи 8 милиона и Борини за един сезон срещу 1 милион.

Бонучи е юноша на "Витербезе" от родния му град Витербо, а през 2005 г. е привлечен в академията на другия гранд от Милано - "Интер". В последния кръг на сезон 2005/2006 г. той прави дебют в професионалния футбол.

През следващия сезон централният защитник изиграва три мача за Купата на Италия, но в крайна сметка не успява да се наложи в състава на "нерадузрите" и следват периоди под наем в "Тревизо" и "Пиза".

През 2009 г. Бонучи напуска "Интер" и подписва с "Бари". След страхотен сезон, в който изиграва всичките 38 мача на своя отбор, бранителят е привлечен от "Ювентус" срещу 15.5 милиона евро.

За седем сезона с екипа на "старата госпожа" той записа 319 мача и 21 гола и спечели 12 трофея - шест пъти титлата в Серия А и по три пъти Купата и Суперкупата на Италия.

Дневник