Ивелин Попов продължи силното си представяне за клубния си тим "Спартак" (Москва), след като завоюва Суперкупата на Русия. Българският национал взе участие в двубоя с градския съперник "Локомотив", спечелен от шампионите с 2:1 след продължения.

Двубоят се игра на стадиона на "Локомотив" пред 27 хиляди зрители, но редовното време завърши без голове. "Спартак" реши всичко между 101-ата и 113-ата минута, когато поведе с 2:0 – първо точен беше Луиш Адриано, а след това Куинси Промес.

"Локомотив" върна едно попадение чрез Матиас Фернандес от фаул в 116-ата минута.

Попов започна много силно двубоя и до почивката създаде няколко отлични шанса за съотборниците си. Българският национал игра отляво на атаката и имаше много поле за действие.

Два негови удара преди почивката бяха блокирани, а Промес пропусна най-добрия шанс след подаване именно на Попов.

"Изключително съм доволен от спечелената купа, защото напълно я заслужавахме. Направихме добър мач и трябваше да победим дори в редовното време. "Спартак", показа че е най-силният отбор в Русия с двата трофея за няколко месеца", коментира Попов пред "Дневник".

Българският национал остана на терена до 71-ата минута, когато сам поиска смяна от треньора Масимо Карера, заради схващане на краката.

"Схванаха ми се краката и просто сигнализирах към пейката, че няма как да продължа. Това обаче няма да ми попречи за старта на сезона, не става въпрос за нещо сериозно", добави футболистът.

Суперкупата на Русия беше единственият трофей, който "Спартак" никога не беше печелил в своята история. Това е втори медал за Попов с гранда на руския футбол за няколко месеца, след като през май, "Спартак" вдигна титлата на Русия.

Сезонът в руската Премиер лига започва този уикенд, а мачът на "Спартак" с "Динамо" (Москва) е отложен за 18 юли.

Dnevnik.bg