В Задар имаше опит за убийство срещу четирите момчета, чиято кола беше подпалена, това заяви председателят на Националния клуб на привържениците на "Левски" Степан Хиндлиян.

"Колата е запалена докато момчетата са вътре, през прозорците са хвърлени факли. След това феновете на "Хайдук" са затискали вратите, за да не могат момчетата да излязат. Това е опит за убийство", каза Хиндлиян.

Той обясни, че полицията не е пазила феновете на "Левски" и заради това се е стигнало до много инциденти в Хърватия.

"Ултрасите на "Хайдук" получиха информация къде се намираме, атакуваха ни в различни малки улички в централната част на града, но си бяха направили грешно сметката. Те получиха сериозен отпор", добави председателят на фенклуба.

Гостуването на "Левски" за мача с "Хайдук" се оказа злополучно за българските фенове. Общо 22 души прекараха две денонощия в ареста на град Задар, тъй като по данни на полицията в града са участвали в поредица сблъсъци с местни хулигани.

В петък обаче министерството на външните работи потвърди, че всички задържани запалянковци на "Левски" са освободени и са вече в България.

Според Хиндлиян хърватската полиция се е изгаврила с българските фенове.

"Те постоянно твърдяха, че инцидентите са станали заради наши провокации, което са спекулации и не отговарят на истината. Освен това направиха всичко възможно част от задържаните да не стигнат до стадиона и да гледат мача".

Dnevnik.bg