Бившият национален селекционер Любослав Пенев беше назначен за треньор на дублиращия тим на "Валенсия". "Прилепите" обявиха новината, а договорът на специалиста е за една година.

В щаба на Пенев влиза Давид Родригес, който беше негов помощник в "Литекс", ЦСКА и националния отбор. Останалите членове на треньорския екип са Хуан Монар и Унай Алба.

Пенев е сред най-доказаните футболисти на "Валенсия" от близкото минало. Той игра на стадион "Местая" между 1988 и 1995 г., като записа 226 мача със 101 гола.

"Щастлив съм, че се връщам в моя дом. Амбициозен съм, знам какво е да бъдеш тук като играч и имам ясна идея какво да направя. Моето желание е да създам играчи, готови за първия тим", каза Пенев пред официалния сайт на "прилепите".

Също така той обеща, че ще залага на атакуващия стил в своя отбор.

"Обичам работата с младите и нямам търпене да започнем. Футболът е комбинация от атака и защита, но аз обичам атрактивния стил", каза още треньорът.

През лятото Пенев беше свързван с полския "Ягелония", като преговаряше с тима, но в крайна сметка не се разбра за личните си условия.

Dnevnik.bg