"Черно море" записа победа в първия си мач за сезона, след като надви с 1:0 новака "Витоша" (Бистрица). Варненци обаче не стигнаха никак лесно до трите точки, след като пропуснаха много положения.

Единственото попадение отбеляза Георги Божилов в 63-ата минута, като се възползва от много груба грешка на вратаря на гостите Михаил Иванов.

Преди почивката "Черно море" беше по-активния отбор, но футболистите на Георги Иванов пропуснаха редица положения. В края на първата част "Витоша" стигна до две разбърквания, но не се възползва от тях.

През втората част варненци вдигнаха оборотите и се настаниха трайно пред вратата на "Витоша". В 63-ата минута стражът Иванов излезе много неразчетено на границата на наказателното поле, Божилов го изпревари и се разписа в празната врата.

"Не ме е срам от представянето на отбора. Имахме желание, но темпото все още ни идва малко бързо. Отборът ще се развива", каза след мача треньорът на загубилите Костадин Ангелов.

Колегата му Георги Иванов пък остана доволен от резултата, но не и от многото пропуски. Според треньора на "Черно море", отборът му ще изглежда по-добре след завръщането на четирима основни футболисти.

Dnevnik.bg