Столичното дерби от първия кръг на Първа лига между "Славия" и ЦСКА завърши наравно 1:1. Пред малко повече от 3000 зрители на Националния стадион "Васил Левски", двата тима изиграха интересен сблъсък, като символичните домакини могат да са по-щастливи от резултата.

Фернандо Каранга изведе червените напред в 28-ата минута след хубаво центриране на Александър Георгиев. Точката за белите донесе Ивайло Димитров в 62-ата.

С огромен принос за равенството обаче е вратарят Георги Петков, който се отличи със страхотни спасявания.

В началото на двубоя ЦСКА беше по-активния отбор, като на няколко пъти стигна в опасна близост до вратата на "Славия". Ветеранът Георги Петков обаче спаси отбора си от гол, като веднъж дори извади с крак удар на Кевин Меркадо.

В 28-ата минута вратарят беше безпомощен, след като непокритият Каранга засече топката с глава след центриране на Александър Георгиев.

Каранга беше основната заплаха за вратата на "Славия", но след излизането му ЦСКА изпита проблеми.

До почивката ЦСКА изпусна още няколко много добри шанса да удвои аванса си. На два пъти Кирил Десподов стреля много неточно, въпреки че беше в непосредствена близост до вратата.

През втората част Каранга напусна терена контузен, а с това присъствието на ЦСКА в наказателното поле на "Славия" беше отслабено.

Червените допуснаха изравняване час след началото на мача, когато защитата проспа подаване на Владислав Узунов към тарана Ивайло Димитров и той без проблем вкара за 1:1.

С добри изяви за белите се отчете и крилото Георги Йомов, който постоянно тормозеше защитата на символичните гости.

До края на двубоя отново ЦСКА имаше по-добрите възможности, но големи пропуски направиха Десподов и резервата Малинов, а в останалите моменти Петков беше на висота.

"Играта ни не беше на висота, искахме да победим и да започнем добре сезона, но просто не се получи. Липсваше ни агресия, бяхме далеч от противниците, загубихме средата на терена", коментира след края на мача треньорът на ЦСКА Стамен Белчев.

Dnevnik.bg