"Левски" е наказан да играе без публика в реванша с "Хайдук" (Сплит) от втория квалификационен кръг на Лига Европа, но феновете все пак ще имат възможност да наблюдават двубоя в близост до "Виваком арена Георги Аспарухов". В зоната пред сектор "А" на стадиона ще бъде инсталиран голям видеоекран, съобщиха от клуба.

"Каним всички привърженици, желаещи да подкрепят любимия отбор, да се присъединят към нас", написаха от ръководството на "Левски" на официалния сайт, след като получиха зелена светлина от УЕФА за поставянето на видеостената.

За събитието ще бъдат направени два пропусквателни пункта. Единият подстъп ще бъде от арката на ул. "Река Велека" към сектор "А", а другият - през парка от страната на параклиса. Фензоната ще отвори врати два часа преди двубоя, който стартира в 20.00 часа.

"Във връзка с провеждането на събитието "Левски" апелира към всички привърженици да се въздържат от консумацията на алкохол, провокации, използване на пиротехнически средства или знамена с непозволени символи, тъй като съгласно указанията на УЕФА всяко подобно действие ще се счита за извършено на стадиона и констатирането му би довело до тежки санкции за клуба, елиминация и забрана за бъдещо участие в еротурнирите", предупредиха от ръководството.

Националният фенклуб на привържениците (НКП) също отправи апел към феновете да се въздържат от прояви, които биха донесли наказание. "Левски" се намира в случай на "рецидив" и следващото наказание е изваждане от европейските клубни турнири за две години", заявиха от НКП.

"Понеже срещата с "Хайдук" се води високо рискова, ще има специален цивилен офицер на УЕФА, който ще обикаля преди и по време на мача и ще следи за забранени символи и знаци. Молим ви да помислите за евентуалните последствия", призоваха още от фенклуба.

 Дневник