Най-скъпоплатеният футболист на "Лудогорец" Клаудиу Кешеру ще започне като титуляр в мача реванш от втория предварителен кръг на Шампионската лига срещу. Румънският нападател ще бъде единствената промяна в титулярния състав на Георги Дерменджиев за двубоя с "Жалгирис", научи "Дневник".

В първия двубой Кешеру се появи от резервната скамейка, когато в 79-ата минута замени Джоди Лукоки. Очаква се утре на срещата в Разград той да бъде титуляр за сметка на холандското крило. Влизането на Кешеру ще доведе и до ротация на терена, като Джонатан Кафу ще мине на фланга.

Кешеру е водещият реализатор на "Лудогорец" за последните два сезона, в които реализира общо 45 гола. В европейските турнири обаче той често остава на резервната скамейка, като в 14 мача има четири попадения. 

"Играем срещу труден съперник, който има предимство от първия двубой. Аз обаче съм сигурен в силата на моите футболисти. От ден на ден формата на отбора се подобрява. Със сигурност не ни чака лесен двубой", предупреди Георги Дерменджиев преди двубоя с "Жалгирис".

Литовците водят с 2:1 след първата среща, в която постигнаха обрат в последните 15 минути. Именно заради резултата в Литва, в последните дни постът на Дерменджиев постоянно е поставян под съмнение.

"Работата на треньорите е свързана с напрежение. За мен това не е нещо ново, но аз не се притеснявам", добави треньорът на разградчани на пресконференция преди двубоя.

Дерменджиев обаче няма да може да разчита на капитана на отбора Светослав Дяков. Халфът продължава да се възстановява от контузия в глезена и отново няма да бъде сред титулярите. По информация на "Дневник" Дяков е минал специални процедури в последните дни, но от лекарския щаб не искат да рискуват с неговото здраве.

Другият контузен, Сисиньо, също е аут от сметките. Десният краен защитник е с разтегната връзка на рамото, травма, която получи в последната контрола на "Лудогорец" в Австрия.

Междувременно датски арбитър ще ръководи утрешния двубой. Мадс-Кристофер Кристоферсен е на 34 години и това ще бъде дебют за него в Шампионската лига. До момента арбитърът е ръководил двубои в квалификациите на Лига Европа.

Двубоят между "Лудогорец" и "Жалгирис" е утре от 21 ч.

Дневник