"Лудогорец" посреща "Жалгрис" в двубой от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Разградчани трябва да наваксват пасив от 1:2, след като допуснаха неочакван обрат в последните 15 минути на първия мач в Литва. Реваншът на стадион "Лудогорец арена" започва в 20.00 ч. и ще бъде предаван пряко по "Диема спорт".

Тимът на Георги Дерменджиев до голяма степен е в ситуацията, в която беше воденият от Бруно Рибейро състав преди две години. Тогава шампионът на България допусна изненадваща домакинска загуба в първия мач срещу молдовския дебютант "Милсами". Очакванията бяха, че всичко ще си дойде на мястото в реванша и разградчани ще продължат напред, но вместо това се стигна до ново поражение.

Сега българският отбор отново влиза като фаворит в реванша, въпреки че загуби първата среща. "Лудогорец" разполага с много по-опитен, качествен и скъп състав. Сериозните пробойни в защитата на Дерменджиев в комбинация с традиционните трудности, които разиградчани изпитват срещу физически здрави и добре организирани в отбрана отбори, обаче правят изходът на двубоя много непредвидим.

Новините

Най-скъпоплатеният футболист на "Лудогорец" Клаудиу Кешеру ще започне като титуляр в мача реванш от втория предварителен кръг на Шампионската лига срещу "Жалгирис". Румънският нападател ще бъде единствената промяна в титулярния състав на Георги Дерменджиев, научи "Дневник".

В първия двубой, спечелен от шампиона на Литва с 2:1, Кешеру се появи от резервната скамейка, когато в 79-ата минута замени Джоди Лукоки. Очаква се в сряда в Разград той да бъде титуляр за сметка на холандското крило. Влизането на Кешеру ще доведе и до ротация на терена, като Джонатан Кафу ще мине на фланга.

Кешеру е водещият реализатор на "Лудогорец" за последните два сезона, в които реализира общо 45 гола. В европейските турнири обаче той често остава на резервната скамейка, като в 14 мача има четири попадения.

Дерменджиев няма да може да разчита на капитана на отбора Светослав Дяков. Полузащитникът продължава да се възстановява от контузия в глезена и отново няма да бъде сред титулярите. Той е минал специални процедури в последните дни, но от лекарския щаб не искат да рискуват с неговото здраве.

Другият контузен - Сисиньо, също е аут от сметките за двубоя с "Жалгирис". Десният краен защитник е с разтегната връзка на рамото, травма, която получи в последната контрола на "Лудогорец" в Австрия.

Треньорите

Георги Дерменджиев: "Лудогорец" вече е свикнал с тези турнирни мачове и с това напрежение. Вярно е, че футболистите не са достатъчно спокойни, но мисля, че ще преодолеят всичко онова, което е натрупано заради негативния резултат. Отборът повишава формата си с всеки изминал мач. Ще се опитаме да направим максималното, което е възможно. Няма да правим генерални промени като тактика. Аз и футболистите сме наясно, че ни очаква труден мач срещу добър отбор, който има и предимство в резултата. Трябва да бъдем изключително разумни през целите 90 минути."

Валдас Дамбраускас: "Здраво стъпили на земята сме. Един гол за "Лудогорец" може да обърне нещата въпреки победата в първата среща. Можем да се радваме, че изиграхме добър мач срещу класен противник. От гледна точка на играта дори бяхме малко по-добре. Показахме, че можем да играем срещу най-добрите и дори да спечелим. "Лудогорец" със сигурност ще бъде различен на реванша. Ще играят по-агресивно, по-активно, за да отбележат бърз гол. Не се съмнявам, че ще има много силен натиск още от първата минута на мача. Трябва да сме готови за това."

Дневник