Женският национален отбор по волейбол приключи с победа участието си в Гран при. Българките се наложиха с 3:2 (25:22, 17:25, 18:25, 25:19, 15:12) срещу Аржентина.

Воденият от Иван Сеферинов отбор остана пети във втората група на турнира. Отборът спечели пет от деветте си мача и не успя да се класира за финалите.

Отново силен мач изигра Гергана Димитрова, която стана най-резултатна с 24 точки. Мирослава Паскова добави 15, а капитанът Добрияна Рабаджиева записа 13. За Аржентина Емилсе Соса направи 20 точки.

Южноамериканките изиграха забележителен мач на блокада, като спряха 16 пъти българската атака срещу само три блока срещу себе си.

След като спечелиха първия гейм, Рабаджиева и съотборничките й позволиха на съперника да вземе убедително следващите два и да направи обрат. В четвъртата част България стабилизира играта си и съумя да изравни. В тайбрека воденият от Сеферинов отбор игра по-успешно и с 15:12 заслужи победата.

Акцентът пред българския отбор остава квалификацията за световното през 2018 г. През есента България ще играе на европейското в Азербайджан и Грузия, където е в група с Русия, Турция и Украйна.

Dnevnik.bg