Носителят на Златната топка Кристиано Роналдо ще остане в "Реал" (Мадрид). Това обяви той пред авторитетното испанско издание "Марка".

"Да спечеля най-значимите трофеи с моя тим през миналия сезон беше невероятно. Така се чувствах, когато завоювах и всички индивидуални отличия. Да го направя отново ще е страхотно", каза Роналдо от Шанхай, където в момента е на рекламно събитие с "Найк".

Португалецът трябва да започне лятната си подготовка съвсем скоро, след като получи по-голяма почивка. Роналдо ще се включи в тренировките на европейския клубен шампион в края на месеца, след като през юни участваше в Купата на конфедерациите с националния тим на Португалия.

"Ще продължа да тренирам здраво година след година. Футболът е моят живот, най-голямата ми страст", добави нападателят пред "Марка".

В началото на лятото темата около евентуално напускане на Роналдо стана много актуална, след като той беше обвинен в укриване на 14 млн. евро. В момента върви разследване на испанската прокуратура, като футболистът ще се яви пред съда по-късно през годината.

Дневник