"Славия" спечели първата си победа за новия сезон, след като надви с 2:0 "Септември" на стадион "Васил Левски". Белите бяха по-добрия отбор, като можеха да направят успеха си в столичното дерби доста по-убедителен.

Ивайло Димитров даде аванс на тима още в 11-ата минута, а през втората част Иван Минчев беше точен от дузпа.

Треньорът на "Славия" Златомир Загорчич беше направил доста промени, но те не се отразиха негативно на отбора. Димитров откри в 11-ата минута с хубав диагонален шут с левия крак.

 Малко по-късно капитанът на белите Георги Петков се контузи нелепо и напусна терена. До почивката пропуски направиха Димитров и Георги Йомов.

Единствената опасност за "Септември" дойде след удар на Крис Гади с глава.

През втората част темпото спадна, но "Славия" отново имаше повече шансове. В 61-ата минута Александър Бранеков фаулира Димитров на границата на наказателното поле. Реферът Георги Давидов отсъди дузпа и изгони опитния защитник.

От бялата точка Иван Минчев нямаше проблеми да вкара.

Положението обаче беше дискусионно, след като и повторенията не убедиха в правотата на арбитъра. Заради протести в ситуацията, треньорът на "Септември" Димитър Васев беше изгонен.

"Най-важно беше за нас да спечелим мача. Аз мисля, че имаме добър отбор и просто ни трябва малко самочувствие, сега с този успех то ще дойде. Иска ми се сме сред първите шест в класирането и имаме сили да го направим", каза след двубоя треньорът на "Славия" Златомир Загорчич.

Дневник