Българският национал Симеон Славчев буквално е на часове от трансфер в английския "Бирмингам". Халфът, който от седмица е на проби в тима постоянно получава похвали от треньорския щаб.

Славчев вече взе участие в две контроли на сините – 2:0 срещу "Оксфорд" и 1:1 срещу "Кидърминстър". Днес от 17 ч. "Бирмингам" се изправя срещу елитния "Суонзи", като това е и най-сериозният тест за тима на Хари Реднап преди началото на сезона.

"Засега всичко се развива нормално. Хората тук са много доволни от него и наистина го харесват. Симеон играе добре, но има още една контрола", коментира пред "Дневник" футболният агент Стефан Бакалски, който е с национала на Острова.

Първоначално се смяташе, че Славчев ще премине в "Бирмингам" под наем от "Спортинг", но съществува голяма вероятност английският тим да го привлече с постоянен трансфер.

Очаква се след днешния двубой със "Суонзи" да има по-голяма яснота около българина.

"Той ни впечатлява, добър е на тренировки и в контролите. В последния мач получи лека контузия, но не е нещо сериозно. Следим го много внимателно, както в тренировките, така и в мачовете", коментира асистентът на Хари Реднап Кевин Бонд пред "Бирмингам Мейл".

Медиите на Острова броят халфа за сигурен нов на "Сейнт Андрюс", след като му дават положителни оценки за изявите с екипа на "Бирмингам" дотук.

Славчев е собственост на "Спортинг" (Лисабон), с който подписа през 2014 г. Халфът беше продаден от "Литекс" за 2.5 млн. евро, а след това прекара периоди под наем в "Аполон" (Лимасол) и "Лехия" (Гданск).

През миналия сезон Славчев записа 23 мача за полския тим, който до последно се бореше за титлата в Екстракласа.

Дневник