"Лудогорец" няма намерение да се разделя с основните си играчи, въпреки големия интерес към някои от тях. Халфът Абел Анисе е поредния футболист, към който пристигна оферта от чужбина.

Френският елитен "Нант", където треньор е Клаудио Раниери има сериозен интерес към играча, но "Лудогорец" е охладил намеренията на "канарчетата".

По информация на "Дневник" "Нант" е изпратил конкретна оферта до клуба от Разград, но в момента "Лудогорец" иска 5 млн. евро за халфа, роден в Мадагаскар.

Иначе още в петък Радио Монте Карло Спорт съобщи, че "Нант" търси опитен футболист за средата на терена и Анисе е разглеждан като основна опция. Халфът е добре познат във Франция, след като е продукт на известната школа на "Оксер".

Анисе премина в Разград от "Ботев" (Пловдив) през лятото на 2014 г. срещу 600 хил. евро. Преди това той носеше екипите на "Черноморец" (Бургас) и ЦСКА.

За "Лудогорец" халфът има точно 100 мача във всички турнири, в които отбеляза шест гола. В последната година Анисе е сред футболистите, които държат най-високо ниво в състава на Георги Дерменджиев.

Преди две седмици "Лудогорец" отхвърли оферта и за друг от футболистите си – Върджил Мисиджан. Интерес към крилото има от руския "Динамо" (Москва), който се завърна в елита, но разградчани нямат намерение да се разделят евтино с холандеца.

До момента шампионите осъществиха един изходящ трансфер, след като защитникът Хосе Луис Паломино премина в "Аталанта".

Дневник