"Лудогорец" не успя да победи "Локомотив" (Пловдив) в първото си домакинство за сезона, завършвайки 0:0. Двубоят беше под №200 за разградчани в Първа лига, като и дебютният сблъсък през 2011 г. отново беше с "Локомотив".

Треньорът на шампионите Георги Дерменджиев направи осем промени в титулярния състав, като от двубоя с "Апоел" (Беер Шева) започнаха единствено Игор Пластун, Лукас Саша и Абел Анисе.

Още в 10-ата минута домакините получиха отличен шанс да поведат, след като Жоао Пауло беше съборен от Пламен Крумов наказателното поле и реферът Волен Чинков отсъди дузпа.

Потърпевшият застана зад топката и стреля в долния ляв ъгъл на Илко Пиргов, който усети посоката и изби удара.

Положението стана още по-тежко, когато в 17-ата минута Джоди Лукоки напусна заради контузия.

До почивката "Лудогорец" разчиташе единствено на удари от дистанция, но отвори и доста големи пространства в защитата си. "Локомотив" имаше отлични шансове за гол, но с пропуски се отчете Веселин Марчев.

Минути след подновяването на играта Мисиджан можеше да открие, но не успя да накаже грешка на Пламен Крумов. На другата врата Димо Бакалов беше изведен сам срещу Ренан, но от пет метра стреля над гредата.

Въпреки проблемите в последните две седмици "Локомотив" се пребори геройски за равенството. Пловдивчани във втори пореден двубой в Разград си тръгва непобеден.

Под ръководството на Воин Войнов, черно-белите все още нямат загуба като гост.

Пловдивчани са с пет точки от началото на сезона, като не загубиха от втори претендент за титлата, след равенството с "Левски". В следващия кръг "Локомотив" гостува на ЦСКА на "Българска армия".

Дневник